5 Punten Waar Je Op Moet Letten Bij Het Afsluiten Van Een Autoverzekering

Spread the love

Het einde van het jaar nadert en het is weer tijd om tijd vrij te maken voor verzekeringen vergelijken, als je de ene of de andere Euro niet kunt redden met je autoverzekering. Maar een gunstig tarief helpt u niet met te weinig prestaties in het geval van schade. We laten u vandaag 5 punten zien waar u op moet letten bij uw autoverzekering.

Hoogte Van De Eigen Aansprakelijkheid Dekking

Aansprakelijkheid voor motorrijtuigen is verplicht en moet zo hoog mogelijk worden gedekt. Het dekt tevens schadeclaims die door een derde partij zijn gemaakt, zoals medische kosten en behandelingskosten. Tot het overeengekomen verzekerde bedrag vergoedt de verzekeraar de kosten voor zelf toegebrachte ongevalschade van de klant.

De wettelijke minimale dekkingsbedragen zijn vaak erg snel opgebruikt. Dus als u alleen op verplichte bescherming vertrouwt, riskeert u uw financiële bestaan ​​in het geval van een ernstig ongeval. Een goed tarief moet daarom minstens 50, maar het beste van allemaal 100 miljoen euro dekking bevatten. Voor meer informatie over dekkingen kun je terecht op de pagina: https://verzekering-winkel.com/autoverzekering/.

Verzeker Ook Tegen Extra Schades

De gedeeltelijke dekking verzekering betaalt alleen voor de ongevallen die werden veroorzaakt in verband met herten. Als u schade ondervindt van vee, zoals een schaap of een koe, betaalt de romp niet. Daarom moet u ervoor zorgen dat de botsing en de dierenbeet inclusief gevolgschade aan slangen en bekabeling van alle soorten ook is verzekerd. Dit tarief maakt uw verzekeringsbijdrage slechts minimaal duur, maar is in geval van nood veel geld waard.

Waar Kun Je De Auto Laten Repareren Bij Schade?

Het pluspunt – tarieven met workshop binding zijn tot 20 procent goedkoper. In geval van schade moet de erkende reparatiewerkplaats worden geraadpleegd. Iedereen die een voertuig heeft gehuurd of gefinancierd, moet ook zorgvuldig lezen. In het ergste geval verliest u de garantie voor nieuwe auto’s, worden lease- of financiering contracten beëindigd. Zelfs lessees en leners zijn verplicht om reparaties alleen in erkende werkplaatsen te laten uitvoeren. Het schijnbaar goedkopere tarief is dus vaak duurder.

Is Er Sprake Van No-Claim Korting?

U rijdt al jaren ongevalvrij en hebt al een no-claim korting? Zorg ervoor dat u niet verdwaalt als u overstapt op een nieuwe autoverzekering. Downgrades naar een slechtere claimvrije klasse worden vaak geassocieerd met hogere bijdragen.

Tip: laat uw vorige verzekering schriftelijk bevestigen welke niet-inbreukklasse (SF-klasse) zal worden gerapporteerd aan de nieuwe aanbieder.

Wordt Nalatigheid Ook Verzekerd Bij De Autoverzekering?

Wie is foutloos? Als een ongeval wordt veroorzaakt door het rijden over een stopbord of zelfs een rood licht, bent u vaak verantwoordelijk voor een deel van de schade. Dat kan erg duur zijn. Wees daarom voorzichtig met grove nalatigheid in het contract. Alleen dan betaalt de verzekering dergelijke schade, die u hebt veroorzaakt door grove nalatigheid. Deze vrijstelling kost een paar euro meer per jaar, maar bespaart in geval van nood maar veel moeite en geld .


Spread the love