Online dating etiquette: vijf tips die niemand u zal vertellen

Spread the love

Hier zijn enkele tips voor wanneer je voor het eerst online dating wilt uitproberen.

1. Wees creditcard sexy

Ik denk dat we het erover eens kunnen zijn dat de persoon die op een date betaalt niet je moeder mag zijn. Maar als zij het niet is, wie dan wel? Moet het een persoon zijn, of ga je Nederlands? Mijn mening is deze: als een stel van hetzelfde geslacht voor het eerst samenkomt, moet een van jullie de volledige financiële verantwoordelijkheid nemen. In vergelijkbare heterosituaties moet de man betalen. “Wat?” Zeggen mijn vrouwelijke zussen. Ik antwoord hen: “Als je beledigd bent door deze ouderwetse gewoonte, wees dan niet verlegen om in plaats daarvan je portemonnee te pakken te krijgen.” it⎯fully. Tip en zo. Iemand eruit halen, eruit worden gehaald … zo’n afspraak is sexy. Het berekenen van de schuld op basis van wie karamel in hun frappuccino had, is dat niet. Het is een geslachtsafstotend middel. Paring is een delicate zaak. Er is een reden waarom geile manakin-vogels een maan-dans doen en nijlpaarden hun geliefden besproeien met natte ontlasting. Rituelen doen ertoe. Wees blij dat je niet een van die vrouwelijke mijten bent die haar moeder en broer vermoordt tijdens het fokken. Je hebt niet zo’n vastberadenheid nodig. Gewoon een niet verlopen Visa.

2. Laat mijn mensen gaan

Onlangs had een vriend een date van vijf uur met een vrouw die hij op J-Date had ontmoet. Ze lachten en praatten hun hoofd eraf. Daarna zou ze zijn telefoontjes niet beantwoorden. “Wat is er gebeurd?” Vroeg hij me. Eerlijk gezegd heb ik geen idee waarom deze vrouw mijn buddy heeft gedumpt. Ik waag het om te zeggen – behalve een nare diagnose of een overlijden in haar directe familie – ze voelde zich niet aangetrokken, ook al vond ze hem leuk. Veel. Met andere woorden, ze vermeed een afwijzing of ze gebruikte hem voor zijn hersenen. Als je geen hete aapliefde met een bepaalde mens wilt, moet je dat communiceren. ZSM. Ik bedoel nu.

3. Haal al je eenden fetisjen op een rij

“Ik heb mezelf gisteravond pijn gedaan, maar ik kan niet zeggen wat ik deed”, bekende een potentiële voorganger boven Pad Thai. Ik was blind. We hadden zes weken rondgehangen en ik dacht dat er potentieel was. Nu werd ik getest op een onderwerp waar ik niets vanaf wist. Ik ben echt vanille (niet in fetisjen of scènes). Als je niet iemand zoals ik wilt, laat je vlag dan meteen vliegen. Op die manier kunnen we allebei onze verliezen beperken en doorgaan.

4. Rit het dicht

De laatste tijd vertelde een buddy me dat 70% van de mannen die ze online ontmoet de hele tijd dat ze samen zijn, nooit basisinformatie over haar krijgen. Ik denk dat deze gewoonte te wijten is aan sociale angst, narcisme of een combinatie. Ik gooi geen stenen. Als je denkt dat je een Chatty Cathy of Charlie bent, is hier een test: Ben je dol op het samenspel van bas en treble in je eigen stem? Maakt de stilte je meer bang dan kanker? Heb je je hand in de derde klas gestoken nog voordat de leraar iets vroeg? Als je op een van deze vragen ja hebt geantwoord, heb je misschien een lijst met beleefde vragen nodig die je kunt meenemen op je datums. Daag jezelf vervolgens uit om ze allemaal door te nemen voordat koffievlekken zichtbaar worden in het kopje.

5. Wees precies wie je bent, hoewel dit betekent dat je wordt afgewezen

Na een hele reeks e-mails kwamen Chris en ik overeen af te spreken voor een museum. Ik naderde in het feloranje jasje dat ik ‘geleend’ had van een kostuumwinkel en droeg een handtas met hippie. Maar er was iets mis. Chris voelde het ook, onhandig daar in zijn loafers, geperste broeken en witte oxford. Eerst dacht ik dat we allebei de verkeerde outfits hadden. Toen besefte ik dat we de verkeerde persoon voor elkaar waren. We hebben elkaar nooit meer gezien. Dit leerde me dat hoe meer je je ware aard uitdrukt, hoe groter het risico dat iemand je zal afwijzen. We moeten allemaal dat risico nemen. Als etiquette een vorm van beschaafdheid is, moeten we dit zelf als eerste uitbreiden.

Ik probeerde mezelf te zijn op die eerste date met mijn man, met mijn favoriete zomeroutfit, kattenbril en zo. Hij las een Frans-Afrikaans toneelstuk – ondersteboven (bedoeld als een duistere grap). Gedurende onze relatie heb ik veel geleerd over grenzen stellen en meer verbaal zijn als het op mijn behoeften aankomt. Een belangrijke reden waarom ons huwelijk werkt, is omdat we zo opmerkzaam zijn als het gaat om hoffelijkheid en respect. Hoewel het niet altijd gemakkelijk is.

Ik ben waarschijnlijk niet de enige persoon met tips over verbeterd online datinggedrag. We hebben allemaal deze kennis als we ons herinneren dat bij het nastreven van liefde, zorg onderdeel van de vergelijking moet zijn.

Er zijn diverse datingsites die je kunt vergelijken. Zelfs datingsites die een beetje anders zijn. Je kunt casual dating sites vergelijken en ook moslim dating sites vergelijken. De mogelijkheden zijn eindeloos.


Spread the love