Eigenaren Van Kleine Bedrijven En De Omzetbelasting In Duitsland Bekijken

Spread the love

U kunt het regelgevingspakket voor kleine bedrijven claimen als u het woord Kleinunternehmerregelung direct na de oprichting op het formulier voor belastingaangifte heeft gecontroleerd. Als u Rule Owner hebt gekozen, kunt u niet overschakelen. Verwarring de regelgeving voor kleine ondernemingen met de micro-onderneming niet met de vereenvoudiging van de jaarrekening. Tegenwoordig kun je heel gemakkelijk boekhoudpakketten vergelijken om het meest geschikte online boekhoudprogramma te vinden voor de juiste prijs.

Wat Betekent De Regulering Voor Kleine Ondernemingen Volgens  § 19 Ustg ?

1. met een omzet van minder dan € 17.500 in het voorgaande jaar

2e en 50.000 € in hetzelfde jaar

GEEN BTW Moet Worden Gerapporteerd

Dit heeft het voordeel dat u geen omzetbelasting op facturen hoeft aan te geven. U hebt dus geen maandelijks btw-rapport nodig. Het nadeel is dat je geen belasting kunt aftrekken. Voorbelasting is de belasting die u als ondernemer betaalt.

Je kunt deze weer terugkrijgen. Stel dat u een laptop koopt bij het bedrijf voor 1000 € plus 190 € btw, dan kunt u de 190 € opnieuw krijgen. Dit is belast met uw inkomen, als u er nog een hebt. Laten we zeggen dat je € 1000 aan inkomsten hebt, dan moet je als regel bedrijf 190 € btw verhogen en betalen aan de belastingdienst. Vooral met hoge opstart- en acquisitiekosten maakt een regel bedrijf logisch, omdat je meer BTW terug krijgt terugbetaald dan je betaalt. Overweeg dit voor uw liquiditeitsbeheer.

Facturatie – Waar Moet Ik Op Letten?

Wanneer u een factuur schrijft, is het belangrijk dat u let op het volgende:

  1. Voer het volledige en juiste factuuradres en uw adres in als afzender.
  2. Zorg ervoor dat uw belastingnummer op de rekening staat. Het is het beste om het btw-nummer in te voeren terwijl het hetzelfde blijft. Het belastingnummer verandert wanneer de verplaatsing en verantwoordelijkheid van het belastingkantoor.
  3. Gebruik duidelijk opeenvolgende factuurnummers.
  4. Show off omzetbelasting bij reguliere bedrijven. Er zijn verschillende tarieven voor omzetbelasting. Het is 7% voor voedsel en 19% voor diensten. Hier kunt u lezen over welke producten en services belasting wordt geheven tegen welk btw-tarief.

Spread the love